Ugrás a tartalomhoz

Szemléletformáló workshop Nagyvenyimen

Szemléletformáló workshop Nagyvenyimen     Szemléletformáló workshop-ot tartott a Mezőföldvíz Kft. Nagyvenyim Nagyközség településsel együttműködve „A víz életünk közös forrása, a szennyvíz közös problémánk, mindkettő közös felelősségünk” címmel A Mezőföldvíz Kft. a 2022. évben szerteágazó szemléletformálást végzett, aminek fókuszában az ivóvízfogyasztás fontossága, a szennyvíztisztítás- és kezelés, valamint a klímaváltozás lakosságra…

Szemléletformáló workshop Nagyvenyimen

 

 

Szemléletformáló workshop-ot tartott a Mezőföldvíz Kft. Nagyvenyim Nagyközség településsel együttműködve „A víz életünk közös forrása, a szennyvíz közös problémánk, mindkettő közös felelősségünk” címmel

A Mezőföldvíz Kft. a 2022. évben szerteágazó szemléletformálást végzett, aminek fókuszában az ivóvízfogyasztás fontossága, a szennyvíztisztítás- és kezelés, valamint a klímaváltozás lakosságra gyakorolt hatásai voltak.

A rendezvénysorozat fontos gondolata volt, hogy az emberisége jelenének és jövőjének sorsa egyebek között azon múlik, hogy miképp gazdálkodunk itt a Földön meglévő vízkészleteinkkel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk vizeinket. Régi bölcsesség, hogy „A Víz képes rá, hogy emberek nélkül létezzen, de az emberek víz nélkül, csak pár napig tudnak életben maradni.”

A programsorozat évzáró rendezvényeként a társaságnak lehetősége nyílt arra, hogy a Nagyvenyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesülettel, Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzatával és a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtárral együttműködve workshopot tartson a helyi, területi intézményi dolgozók részére is. A rendezvényt 2022. december 19-én tartották meg a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár nagy termében. A program a társaság részéről az „Élővizeink tisztaságának védelme, és tudatos vízhasználatra nevelés a klímaváltozás korában” tárgyú KEHOP 2.1.7-19-2019-00016 számú szemléletformáló kampány részeként valósult meg.

A workshop keretében nem csak szakmai előadások, hanem lakossági és intézményvezetői prezentációk is elhangzottak. Az előadások

szerepeltek:

  1. Egy csepp Nagyvenyim – Vargáné Kaiser Katalin polgármester (Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzata)

 

  1. Egy csepp környezetvédelem, avagy a hétköznapi vízfelhasználó lehetőségei és kötelességei – Majoros Enikő

  1. Egy csepp a csatornában – Vargáné Kaiser Katalin polgármester (Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzata)

  1. Egy csepp technológia, avagy a nagyvenyimi nagyátemelő kiemelt fontossága és egyedülállósága – Dobos Szabolcs vízépítőmérnök, műszaki ellenőr (Penta-Kör )
  1. Egy csepp mezőgazdaság, avagy klímavédelmi kihívások a kert- és mezőgazdálkodásban különös tekintettel a talaj- és levegővédelemre – ifj. Csizmadia György

  1. Panel beszélgetés, vendéglátás

 

Az előadások színesítése érdekében a Mezőföldvíz Kft. „Egy csepp a felszín alatt”, „Egy csepp fenntarthatóság”, „Egy csepp a csatornában” címmel edukatív kisfilmeket vetített le, melyeket a MAVÍZ állított össze a támogatás keretében.

A rendezvénynek mintegy 30 résztvevője volt, akik a Mezőföldvíz Kft. szervezésében a támogatás keretében környezettudatos, szemléletformáló csomagot kaptak ajándékba.

2022.12.19.

Mezőföldvíz Kft.

Széchenyi 2020 logó