Ugrás a tartalomhoz

Rendhagyó taggyűlés a Mezőföldvíz Kft.-nél

Felelős döntéshozatal a járványügyi helyzet idején is… A Mezőföldvíz Kft. a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, ám jogszabályi kötelezettségének eleget téve az éves taggyűlését – a lehető legszűkebb körben, eseti meghatalmazásokkal tartotta meg 2020. április 29-én. Az esemény házigazdája Horváth Zsolt Dunaföldvár Város Önkormányzatának polgármestere volt. Rendhagyó módon a társaság…

Felelős döntéshozatal a járványügyi helyzet idején is…

A Mezőföldvíz Kft. a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, ám jogszabályi kötelezettségének eleget téve az éves taggyűlését – a lehető legszűkebb körben, eseti meghatalmazásokkal tartotta meg 2020. április 29-én. Az esemény házigazdája Horváth Zsolt Dunaföldvár Város Önkormányzatának polgármestere volt.

Rendhagyó módon a társaság tulajdonosai az előzetesen kiküldött napirendi pontok alapján a területileg illetékes főmérnökségek polgármesterét – a Paksi Főmérnökségen Szabó Pétert, a Bonyhádi Főmérnökségen Filóné Ferencz Ibolyát, a Dunaföldvári Főmérnökségen Horváth Zsoltot és a Pécsváradi Főmérnökségen pedig Zádori Jánost – hatalmazták fel képviseletre, valamint az adott önkormányzat döntésének tolmácsolására.

A taggyűlésen 47-ből 46 településnek állt módjában leadni voksát. A tulajdonosok e formában 99,29%-ban fogadták el a Mezőföldvíz Kft. 2019. évi üzleti jelentését, 2020. évi üzleti tervét pedig 98,84%-ban.

Csapó Sándor ügyvezető igazgató tájékoztatta a tulajdonosokat, hogy a Mezőföldvíz Kft. számos pályázatot nyert el az elmúlt évben, továbbá előre láthatólag beindul több a Paks2-vel kapcsolatos térségfejlesztési infrastruktúrára irányuló beruházás is, amely víziközmű-fejlesztéssel, vagy rekonstrukcióval jár. Ezek előkészületei és megvalósulása már vagy folyamatban vannak, vagy a közeljövőben indulnak el.

A Mezőföldvíz Kft. víziközmű szolgáltatóként különösen fontosnak tartja a lakosság ellátását, a szolgáltatás folyamatos biztosítását a pandémiás időszakban is. A víziközmű-hálózat a közegészségügyben kulcsszerepet tölt be, így a társaság folyamatos rendelkezésre állása a személyi higiénia fenntartásának alapvető feltétele. A Mezőföldvíz Kft. a megfelelő időben felkészült a járványügyi helyzetre, a biztonságos, egészséges és folyamatos víz- és csatornaszolgáltatást a 2020. március 18-án kiadott ügyvezetői utasítása és rendkívüli munkarendje alapján végzi.

Széchenyi 2020 logó