Ugrás a tartalomhoz

Országos fesztiválon zárta a Mezőföldvíz Kft. szemléletformáló roadshow-ját

Országos fesztiválon zárta a Mezőföldvíz Kft. szemléletformáló roadshow-ját. Az ötödik és egyben záró rendezvényként a Mezőföldvíz Kft. a Pécsváradi Leányvásáron járt 2022. október 16-án.

Országos fesztiválon zárta a Mezőföldvíz Kft. szemléletformáló roadshow-ját

Az ötödik és egyben záró rendezvényként a Mezőföldvíz Kft. a Pécsváradi Leányvásáron járt 2022. október 16-án.

A rendezvény nem csak népművészeti fesztivál, hanem kulturális örökség is, melynek gyökerei mintegy 300 évre nyúlnak vissza a történelemben. A társaság számára éppen ezért kiemelt fontossággal bírt és egyben megtiszteltetés volt jelen lenni a programsorozat záró napján.

Az országos fesztiválon nem csak a népi hagyományok kaptak helyet, hanem az új kor vívmányai is. Számos kiállító mellett a Mezőföldvíz Kft. standja is helyet kapott, a víz értékére, a klímaváltozás olykor kíméletlen, vagy éppen szeszélyes hatásaira, a tudatos ivóvízfogyasztásra, és a megfelelő csatornahasználati etikettre hívták fel a figyelmet egy pohár frissítő csapvíz mellett.

A táncos lábú legények és lányok két színpadi megjelenés között pihenni tértek be a Mezőföldvíz Kft. munkatársaihoz, és érdeklődően figyelték és töltötték ki a kapott kvíz feladatsorokat, fejlesztve ezzel önmagukat. A kisgyermekes családokat leginkább az interaktív terület, a vetített kisfilmek (Egy csepp csapvíz, Egy csepp a csatornában, és más a témával összekapcsolódó történetek), vagy éppen az interaktív „mire használhatjuk a csapvizet” című memória kártyajáték, vagy újrahasznosított kidobós játék vonzotta. A vízkészlet megóvása céljából készített kreatív gyermek feladatok (útkereső, színező, szókereső, vonalvezető, stb.) szintén kiváló elfoglaltságot jelentett az apró népnek, melyet szívesen oldottak meg egy-egy aprócska ajándékért (pl.: napszemüvegért, strasszlabdáért, karkötőért, frizbiért, pólóért stb.) cserébe.

A rendezvény végén a sorsolás sem maradt el. 1 db strand rögbi labda, 1 db kétszemélyes függőágyágy, 1 db Feldobox – Családi Móka ajándékutalvány, 1 db tollaslabda szett, 1 db Feldobox – Kaland ajándékutalvány és egy SUP szett talált gazdára a résztvevők között. Az egész napos rendezvényen több mint 300 látogató nevezett be nyereményjátékba.

A sorsolás során Apaceller Luca (Mohács), Fülöp Ildikó (Zengővárkony), Koller Fanni (Pécsvárad), Gergely Éva (Bogyiszló), Dr. Baumann Tímea (Pécsvárad) és Keserűné Márton Éva vehette át a Mezőföldvíz Kft. által felajánlott nyereményeket. A Pécsváradi Leányvásár nyerteseinek ezúton gratulálunk!

A Mezőföldvíz Kft. 2022 szeptemberében indult „Élővizeink tisztaságának védelme, és tudatos vízhasználatra nevelés a klímaváltozás korában” tárgyú KEHOP 2.1.7-19-2019-00016 számú szemléletformáló kampány részeként tartott roadshow-ja ezzel a végéhez ért. A rendezvényeken a társaság több mint 1500 fő részére biztosított interaktív programot kibővítve a helyi kínálatot.

2022.10.17.

Mezőföldvíz Kft.

Széchenyi 2020 logó