Ugrás a tartalomhoz

Nem csak a 20 éveseké a világ…

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az „Idősek Világnapjává”. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon.  2022. október 7-én Németkér Község Önkormányzata is vendégül látta és megünnepelte a település szép korú tagjait. A rendezvény szervezői színes repertoárral – költészettel, gyermek előadással, széleskörű tájékoztatókkal és régi slágerek felidézésével - szolgáltak a résztvevők számára. Különös hangsúlyt kapott a korosztály védelme, a biztonság, melyre a helyi rendőrség hívta fel a figyelmet és látta el jótanácsokkal a résztvevőket

Nem csak a 20 éveseké a világ…

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az „Idősek Világnapjává”. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon.

2022. október 7-én Németkér Község Önkormányzata is vendégül látta és megünnepelte a település szép korú tagjait. A rendezvény szervezői színes repertoárral – költészettel, gyermek előadással, széleskörű tájékoztatókkal és régi slágerek felidézésével – szolgáltak a résztvevők számára. Különös hangsúlyt kapott a korosztály védelme, a biztonság, melyre a helyi rendőrség hívta fel a figyelmet és látta el jótanácsokkal a résztvevőket

Az eseményen a Mezőföldvíz Kft., mint a település ivóvízszolgáltatója is részt vett és az „Élővizeink tisztaságának védelme, és tudatos vízhasználatra nevelés a klímaváltozás korában” tárgyú KEHOP 2.1.7-19-2019-00016 számú szemléletformáló projekttel színesítette a programot.

A szépkorúak mellett az önkormányzat dolgozói és a műsort adó gyermekek is lelkesedéssel vettek részt a szemléletformáló programon, ahol a kisebb ajándékok nagy kedvencé váltak.

A résztvevők megtudhatták például azt, hogy az életkor változásával testünk víztartalma is nagymértékben megváltozik. Egy átlagos felnőtt teste 70-80 %-a vízből áll, de ez az érték az idő múlásával akár 50 %-ra is lecsökkenhet. A megfelelő folyadékbevitel jelentősége így különösen fontossá válik idős korban. Ne feledjük: Egy pohár víz sok esetben akár életet is menthet!

 

2022.10.10.

Mezőföldvíz Kft.

 

Széchenyi 2020 logó