Ugrás a tartalomhoz

TÁJÉKOZTATÓ

A fejlesztések következő állomásaként Társaságunk tervezett informatikai leállást hajt végre 2023.01.26. 16 h -tól várhatóan 2023.01.31. 18 h -ig, amikor a régi szervereket leállítjuk, így ez idő alatt rendszereink nem lesznek elérhetők, köztük a telefonos ügyfélszolgálat sem.

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk 2023-ban is folytatja a 2021-ben és tavaly megkezdett költséghatékonyságot növelő informatikai fejlesztéseket, melyek a fogyasztók számára folyamatosan kényelmesebb ügyintézést tesznek lehetővé.

Az innovatív megoldások révén a vízmérő állásukat mára már kényelmesen, néhány kattintással diktálhatják be az ügyfelek a társaság honlapján.

A fejlesztések következő állomásaként Társaságunk

 

tervezett informatikai leállást hajt végre 2023.01.26. 16 h -tól várhatóan 2023.01.31. 18 h -ig,

 

amikor a régi szervereket leállítjuk, így ez idő alatt rendszereink nem lesznek elérhetők, köztük a telefonos ügyfélszolgálat sem.

 

Az informatikai leállás a dunaújvárosi ügyfélszolgálat működését nem érinti!

 

A karbantartás ideje alatt a Mezőföldvíz Kft. Ügyfélszolgálati irodáiban a pénztári pénzbefizetés szünetel, az egyéb személyes ügyintézés zavartalanul történik. A változatlan nyitvatartással működő ügyfélszolgálatokon kollégáink a felmerülő  ügyféligényeket a szokásos dokumentumok segítségével intézik.

 

Az informatikai leállás honlapunk működését és a mérőállás online diktálását nem érinti.

 

Ügyfeleink a mérőállás online diktálását a www.mezofoldviz.hu címen, a dunaujvarosi-meroallas-bejelentes menüpont alatt érhetik el. Ez azt jelenti, hogy immár nem kell személyesen az ügyfélszolgálatra menni a mérőállás diktálásához, vagy telefonon hívni a szolgáltatót. A honlapon történő ügyintézéssel időt és pénzt takaríthatnak meg az ügyfelek.

 

Megértésüket ezúton is köszönjük.

 

Paks, 2023.01.24.

 

Mezőföldvíz Kft.

Széchenyi 2020 logó