Ugrás a tartalomhoz

Legyél te is vízműves!

A Mezőföldvíz Kft. mintegy 100 középiskolásnak tartott pályaválasztási bemutatót interaktív és gyakorlati feladatokkal az ESZI-ben rendezett Pályaorientációs Napon. 

Legyél te is vízműves!  

A Mezőföldvíz Kft. mintegy 100 középiskolásnak tartott pályaválasztási bemutatót interaktív és gyakorlati feladatokkal az ESZI-ben rendezett Pályaorientációs Napon. 

A pályaválasztás nem egyszeri alkalom, hanem egy folyamat. Döntések sora, melynek célja, hogy megtaláljuk azt a hivatást, amit nem csak kötelességből, hanem élvezetből is végezhetünk a mindennapokban. Ez nem kis kihívás, és már tinédzser korukban 9., 10., 11. és 12. évfolyamban e körül járnak a diákok gondolatai.

A víziközműszolgáltatásban kiemelten fontos az elköteleződés, a szakma iránt érzett szeretet és alázat egyaránt. A vízműveknél szakmák széles köre van jelen és dolgozik együtt. Így van ez a Mezőföldvíz Kft.-nél is. Éppen ezért fontos a társaság számára a Paksi Energetikai Technikum és Kollégium (ESZI) által minden évben megszervezésre kerülő Pályaorientációs Nap, melyet idén 2022. december 2-án tartott meg az intézmény.

A Mezőföldvíz Kft. dolgozói – Fodor-Balogh Dóra, Hanol Éva Hajnalka, Richter Róbert és Witt Péter – interaktív feladatokkal és bemutatókkal fogadta a mintegy 100 (környezetvédelmi technikus, gépgyártástechnológiai technikus és pénzügyi szakirányos) középiskolást a rendezvényen.

(A fényképen a Mezőföldvíz Kft. dolgozói láthatóak – balról jobbra: Richter Róbert, Witt Péter, Fodor-Balogh Dóra, Hanol Éva Hajnalka, György Attila)

A társaság standjánál nemcsak laboratóriumi eszközök, minták és eredmények megvizsgálására, hanem csatornahálózat vizsgáló kamera és a szakmában használt egyéb kisebb technikai eszközök kipróbálására is lehetőséget kaptak a diákok.

A program során a Mezőföldvíz Kft. különös figyelmet fordított csapvízfogyasztás népszerűsítésére és a csatornahasználati illemtan hangsúlyozására az „Élővizeink tisztaságának védelme, és tudatos vízhasználatra nevelés a klímaváltozás korában” tárgyú KEHOP 2.1.7-19-2019-00016 számú szemléletformáló kampány részeként.

A szemlélet formálás megalapozásaként a gyakorlati bemutatókat edukatív kisfilmek vetítésével és „Víz-kvíz” feladatlap kitöltésével fűszerezte a Társaság.

2022.12.02.

Mezőföldvíz Kft.

 

Széchenyi 2020 logó