Ugrás a tartalomhoz

Láthatatlanul is helytállni és szolgáltatni…

Társaságunk, a Mezőföldvíz Kft. és a Magyar Víziközmű Szövetség – mint a magyarországi víziközmű-szolgáltatók szakmai érdekképviseleti szervezete – ezúton szeretné kifejezni köszönetét és háláját az ágazatban dolgozó munkatársaknak, hogy nem csak „békeidőkben”, de a vészhelyzet ideje alatt is kiemelten helyt álltak és biztosították Magyarország lakosságának a tiszta és jó minőségű…

Társaságunk, a Mezőföldvíz Kft. és a Magyar Víziközmű Szövetség – mint a magyarországi víziközmű-szolgáltatók szakmai érdekképviseleti szervezete – ezúton szeretné kifejezni köszönetét és háláját az ágazatban dolgozó munkatársaknak, hogy nem csak „békeidőkben”, de a vészhelyzet ideje alatt is kiemelten helyt álltak és biztosították Magyarország lakosságának a tiszta és jó minőségű ivóvízellátást, valamint a szennyvíz szakszerű elvezetését és tisztítását.

Nagy Edit főtitkár, MaVíz:

„Kedves Kollégák! Első szavam legyen ez: KÖSZÖNÖM!!! Köszönöm minden magyar nevében, hogy Önök az elmúlt időszakban minden megtettek annak érdekében, hogy a háztartásokban és az intézményekben elérhető legyen a kiváló minőségű csapvíz; hogy a sokszor emlegetett szappanos vízzel való alapos kézmosás kivitelezhető legyen, hogy ne kelljen zsugorfóliában hazacipelni a palackos vizeket, hanem bárhol és bármikor elérhető legyen a csapvíz! Sokan bele sem gondolnak: „csak” kinyitják a csapot és folyik is a víz. Tudunk inni, főzni, zuhanyozni, virágot locsolni és még sorolhatnám, hogy mennyi mindent… pedig nem ilyen egyszerű ez és nagyon sok kéz és nagyon sok munka van a mögött a pohár víz mögött, ami most bármelyikünk asztalán ott van. Köszönöm, hogy a szennyvíz szakszerű elvezetése és tisztítása sem okozott gondot ebben az időszakban; ebben az időszakban, amikor sokan felelőtlen módon tucatjával húzták le a wc-n az egyszer használatos maszkokat és gumikesztyűket… amikor megváltoztak a felhasználói szokások és a dugulások száma vészesen emelkedni kezdett. Köszönöm, hogy itt voltak, hogy mentek és elhárították a fennakadásokat, hogy minden zavaró körülmény ellenére továbbra is a hivatásuknak élnek és kitartanak.”

„… Köszönettel tartozunk a felhasználók felé is, hiszen alkalmazkodva a megváltozott szolgáltatási körülményekhez, sokan váltottak online fizetési módokra, türelemmel intézték ügyeiket on-line; reményeim szerint a felhívásoknak köszönhetően napról napra többen és többen viselkedtek környezettudatosan, ezzel kímélve a környezetet és a rendszereinket. Ne feledjék: a csapvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, bárhol és bármikor elérhető és fogyasztható. Nincs szükség felesleges egyszer használatos műanyag flakonokra, nincs szükség felesleges cipekedésre. Vegyük észre: a Föld jelzett!!! Éreznünk kell azt, hogy nekünk személyes szinten kell elkezdenünk az alkalmazkodást, a sokszor emlegetett környezettudatos viselkedést, hogy aztán nyugodt lelkiismerettel tudjunk tükörbe nézni és azt mondani, hogy én már elkezdtem, én már megtettem. Ennyin múlik. Egy apró, pici lépésen!”

Csapó Sándor ügyvezető igazgató, Mezőföldvíz Kft.:

„Nekünk is, itt az ország közepén, a Mezőföld, a Völgység és Kelet-Mecseki vidékek szolgáltatójaként az elmúlt 3 hónapban is el kellett látni a 47 településen élő, mintegy 100 ezer fogyasztónkat ugyanúgy, mintha mi sem történt volna. Ehhez ugyan – már március elejétől kezdve – rendkívüli intézkedéseket kellett bevezetnünk, de remélem ebből vajmi keveset vettek észre a háztartásokban, az intézményekben és az üzemekben. Sikerült „láthatatlannak” maradni, sikerült fenntartani a legfontosabb velünk szemben támasztott követelményt, az ellátás biztonságát.

A „készültséget” továbbra is fenntartjuk, de 2020. június 22-től már minden tekintetben visszaállunk a normál üzemállapotra. A cégvezetés nevében köszönöm munkatársaimnak és családtagjaiknak, beszállító partnereinknek, együttműködő tulajdonosainknak az áldozatkész, konstruktív hozzáállást.”

Széchenyi 2020 logó