Ugrás a tartalomhoz

Vigyázat! – Csaló csatornatisztítók!

A Mezőföldvíz Kft. felhívja tisztelt felhasználói, különösen a cégek és vállalkozások figyelmét, hogy a közelmúltban csalók jelentek meg a szolgáltatási területének településein, akik jogosulatlanul próbálnak pénzt kicsalni hiszékeny áldozataiktól, az alábbi módszerrel:

A csalók – a Mezőföldvíz Kft. nevében – elsősorban cégeket/vállalkozásokat/időseket keresnek meg, azt állítva, hogy az adott területen csapadék és/vagy csatornadugulás, esetleg meghibásodás áll fenn, melynek elhárítására, a csatorna kitisztítására ők azonnal vállalkoznak.

Ha nem hívtak az otthonukba vagy a vállalkozásukba dugulás miatt szakembereket, akkor mindenképpen legyenek gyanúsak a váratlanul betoppanó, magát a közszolgáltató munkatársainak kiadó és azonnal intézkedni akaró csalók.

Ezután – első pillantásra legálisnak tűnő – megrendelőt állíttatnak ki a károsulttal, számlát is adnak neki, sőt, csatornatisztítási munkának tűnő tevékenységet is „végeznek” a területen. A csalók legutóbb több vállalkozást próbáltak így megkárosítani.

Ne tévesszen meg senkit a munkaruha, sőt az álcázáshoz használt neon sárga láthatósági mellény sem. Sok esetben ezek nem egységes, emblémázott és feliratozott ruhaneműk, ahogy a járművük sem, amivel érkeznek.

Semmiképpen ne írjanak alá semmilyen hivatalosnak tűnő nyomtatványt addig amíg nem győződtek meg arról, hogy az mire kötelez.

Nem létező dugulás esetén a megkárosított ügyfelek elmondása szerint az álcsatornások nem létező dugulást állapítanak meg, vagy például kétévenként végzendő kötelező tisztítást emlegetnek. Természetesen nincs semmiféle előírás a tisztítás gyakoriságára nézve, és ha zavartalanul elfolyik a háztartásból a szennyvíz, akkor nincs szükség dugulás-elhárításra sem.

A módszerük azért rendkívül megtévesztő, mert az álcsatornások egyébként többnyire hivatalosan bejegyzett cégek, vállalkozhatnak ingatlanon belüli csatornatisztítási feladatokra és számlaképesek. Tehát a gyanútlanul aláírt megrendelést követően készpénzfizetésre kötelezhetik a becsapottakat. A szolgáltatás árát pedig rendkívül drágán szabják meg.

Ezúton is tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a közterületi szennyvízhálózat tisztítását csak és kizárólag a Mezőföldvíz Kft. munkatársai végezhetik! A társaság ügyvezetése hangsúlyozza, hogy saját szakemberei nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal, munkájukat bejelentés alapján végzik emblémával ellátott ruházatban.

Kérjük, hogy ha a fenti módszerrel próbálkozó csalók keresik meg Önöket, haladéktalanul forduljanak a rendőrséghez, illetve tájékoztassák a Mezőföldvíz Kft. munkatársait a 06 80 442 442 telefonszámon.

Mezőföldvíz Kft.

Széchenyi 2020 logó