Ugrás a tartalomhoz

Dunaföldváron tovább bővíti kapacitását Európa legnagyobb bioetanol feldolgozó cége a Pannonia Bio Zrt.

Dunaföldváron tovább bővíti kapacitását Európa legnagyobb bioetanol feldolgozó cége a Pannonia Bio Zrt. A fejlesztéshez a városi és kistérségi víziközmű rendszer továbbfejlesztése, korszerűsítése is szükséges, amelyet a szolgáltató Mezőföldvíz Kft. fog elvégezni. A felek erről írtak alá háromoldalú szerződést 2020. szeptember 29-én a Városháza Dísztermében. Horváth Zsolt polgármester szerint a…

Dunaföldváron tovább bővíti kapacitását Európa legnagyobb bioetanol feldolgozó cége a Pannonia Bio Zrt. A fejlesztéshez a városi és kistérségi víziközmű rendszer továbbfejlesztése, korszerűsítése is szükséges, amelyet a szolgáltató Mezőföldvíz Kft. fog elvégezni. A felek erről írtak alá háromoldalú szerződést 2020. szeptember 29-én a Városháza Dísztermében.

Horváth Zsolt polgármester szerint a város legnagyobb cégének fejlesztése további jelentős helyi adó bevételt, s ezzel fejlesztési forrásokat, illetve a fejlődési lehetőséget fog jelenteni Dunaföldvárnak. A céggel hagyományosan jó a kapcsolat, most is mintegy 300 munkavállalónak ad munkát az üzem. A város mindent elkövet annak érdekében, hogy bővüljenek a munkahelyek és biztosítsák az infrastrukturális ellátási lehetőségeket további befektetők részére is a várostól északra fekvő ipari térségben.

A polgármester nem csak szolgáltatóként, hanem stratégiai partnerként tekint az infrastruktúra fejlesztésekben a Mezőföldvíz Kft-re.

A Mezőföldvíz Kft.-t Csapó Sándor ügyvezető igazgató képviselte a szerződés aláírásakor. A szolgáltató cég kivitelezőként a szerződésben azt vállalja, hogy a Pannonia Bio által bebocsátott többlet szennyvizek elvezetéséhez és tisztításához szükséges hálózati és szennyvízátemelő rekonstrukciókat, gépészeti kapacitásbővítéseket, teljesítménynöveléseket és az irányítástechnikai rendszer továbbfejlesztését végzik el. A projekt már idén októberben megkezdődik és 9 hónapig fog tartani. Összköltsége meghaladja a 150 millió forint + ÁFA értéket.

Pavel Kudriavtcev vezérigazgató és Hódos Ferenc stratégiai igazgató a víziközmű fejlesztés megrendelőjeként elmondták, hogy több mint 5 milliárd forint fejlesztést fognak elvégezni a következő egy évben és arra törekednek, hogy társadalmi felelősségvállalásukat is növeljék Dunaföldváron.

Dunaföldvár, 2020. szeptember 29.

Széchenyi 2020 logó